In de periode februari tot juni 2023 liep ik stage bij De Glazerij in Maastricht. Al langer dan twee jaar volgde ik De Glazerij al via Instagram. Zomaar ooit tegengekomen - gefascineerd geraakt door het mooie glas-in-lood en haar reflecties. De lichtval op de moderne ontwerpen, esthetische fotografie en de maakvideo’s spraken mij heel erg aan - en toch: het leren van zo'n specifiek ambacht, was dat wel iets voor mij? 
Tijdens mijn eerste ontmoeting met Guido, eigenaar van De Glazerij, kreeg ik het vertrouwen dat ik hier veel meer kon leren dan alleen een ambacht. En zo is het uiteindelijk gegaan: naast het leren van een ambacht leerde ik enorm veel over creativiteit, anderen, maar bovenal mezelf. Een groot onvergetelijk avontuur, in hartje Maastricht.
ontwerp 'Fora'
ontwerp 'Fora'
ontwerp 'Vinte'
ontwerp 'Vinte'
Gedurende mijn stageperiode leerde ik het maken van glas-in-lood, van begin tot eind. Ook ging ik aan de slag met het maken van vernieuwende ontwerpen ter inspiratie voor De Glazerij en deed ik onderzoek naar (het stimuleren van) creativiteit binnen een ambachtsbedrijf. Ik maakte de open ontwerpen 'Fora' en 'Vinte', bewerkte foto's en video's en deelde het ambacht tijdens de workshops. Verder vierde ik volop carnaval, at veelvuldig vlaai ;) en vond waardevolle antwoorden op vragen over mijn makerschap.
Back to Top