Afgelopen blok stond 1 van de opdrachten volledig in het teken van 'een object'. We kregen een opname doorgestuurd, een soort meditatie met onze ogen dicht, om bij ''stop'' een voorwerp aan te wijzen in de ruimte waar we op dat moment waren. Een landschapsfoto in mijn geval.​​​​​​​
De opdracht(en)
De opdracht was de vaagheid zelve, maar wel leerzaam. Een compleet andere manier van werken en denken. We begonnen met het beschrijven en maken van 30 tekeningen van het object, om er vervolgens 'een reis' in de breedste zin van het woord mee te maken. 
Ik begon het landschap te verbinden met de Kop van Schouwen, waar ik in de coronatijd veel wandelde. Uit wanhoop maakte ik foto's, verzamelde materiaal en filmde. Ik had nog niet helder hoe ik de gelijkenissen die ik vond tussen de twee landschappen wilde samenvoegen tot een helder verhaal; een 'reis'. 
Tot ik besloot om alle verschillende onderzoeken het beste te kunnen verwerken tot een film, een minidocumentaire over reizen in tijden van corona. Ik stapte nog vaker in m'n eentje in de auto naar de Kop van Schouwen, om zo veel mogelijk beeldmateriaal te schieten. Mijn vader ging ook een keer mee: hij is de verbinding tussen de foto en de Kop van Schouwen.
Na het editen, maken van voice-overs (gênant) en renderen, was de film af.
Back to Top